Saturday

Kako se Profesionalno Nasminkati Kod Kuce

O lepoti zene se veoma cesto govori i dolazi do zakljucka da je svaka zena lepa na svoj nacin. Ako se fokusiramo na zensko lice mozemo lako zakljuciti da postoji niz manjih ili vecih trikova uz pomoc kojih se (ukoliko postoje) mogu prikriti mnogi nedostaci ili naglasiti odredjeni delovi na licu.
Sam pristup lepoti mora biti individualan, bolje receno jedinstven, jer je to jedini pravi nacin kako da zena postigne to cemu tezi. Ne postoji jedinstvena formula za sve zene, niti tacno odredjeno pravilo ili parametar kojeg se treba pridrzavati.

Postoje i trikovi kako da se profesionalno nasminkate kod kuce, da veoma jednostavno izgledate kao da ste potrosili sate na ulepsavanju pred ogledalom. U cemu je poenta?

Najvazniji korak je odgovarajuci puder koji se mora prilagoditi Vasoj kozi kao i da isprati boju Vaseg tena i crte lica. Puder nikada ne treba naneti ako pre toga niste detaljno ocistili lice i naneli odgovarajucu hidrantnu kremu. Sto se tice korektora koji mozete koristiti za prikrivanje nesavrsenosti na licu on mora biti u nesto svetlijoj nijansi u odnosu na puder. Zeleni korektor Vam moze pomoci za prikrivanje crvenila na kozi dok je zuti korektor odlican izbor pri pokrivanju dubokih i tamnih podocnjaka.



Nanosenje pudera:

Da li ste se odlucili da puder nanesete prstima ili cetkicom manje je vazno u odnosu na sam nacin i pokrete koje pravite tom prilikom. Uvek ga treba ravnomerno naneti na sve delove lica i to pokretima od sredine lica ka spoljasnjim delovima tj. ka usima, bradi i gornjem delu cela do kose. Mozete ga naneti malo i na vrat i dekolte ali ne preteranu kolicinu vec samo ukoliko Vam je ostalo malo vise pudera na licu.



Boja pudera je od presudnog znacaja za kompletno sminkanje. Veliki kontrast izmedju boje lica i vrata i dekoltea zbog neodgovarajuce nijanse pudera kao i ona stroga crta od brade ka usima je zaista nedopustiva i na to posebno obratite paznju. 

Mali trikovi profesionalnog sminkanja kod kuce:

Nanosenje pudera moze biti mnogo jednostavnije uz pomoc kozmetickog sundjera. On Vam pomaze da tecni puder mnogo lakse i preciznije razmazete nego sto to mozete prstima. Obratite paznju na ceonu zonu, obrve, nos, bradu i vilicu. Ukoliko Vam se u tim delovima lica koza cini previse sjajnom prekrite ih jako malom kolicinom pudera u prahu i tako stvorite mat efekat.

Pribor za sminkanje:

Kada ugledate pribor profesionalnih sminkera prosto izgubite volju za sminkanjem kod kuce. Ne ocajavajte! Imajte u vidu da oni sminkaju na stotine, mozda i hiljade razlicitih lica i da je sva ta oprema njima preko potrebna kako bi u svakoj situaciji mogli da deluju profesionalno i obave na pravi nacin svoj zadatak. To Vama zaista nije potrebno. Vazno je da imate samo nekoliko pravih i odgovarajucih cetkica kako biste sminku pravilno naneli. Kada je rec o izboru cetkica trudite se da one budu od prirodne dlake jer su mnogo kvalitetnije i sminka se bolje nanosi. Takodje vodite racuna i o higijeni pribora za sminkanje odnosno redovno ga cistite. Kada god ste u mogucnosti castite sebe nekim novim proizvodom za sminkanje, neobicnom bojom senke koja se savrseno slaze uz Vase oci, priustite sebi kvalitetnu maskaru ili sjaj za usne i sminkanje uvek i obavezno prilagodite prilici. 

No comments:

Post a Comment