Friday

PVC Stolarija I Njene Osnovne Karakteristike

Kroz mnoga istraživanja došlo se do zaključka da je gubitak energije zbog nekvalitetnih prozora i do 40 procenata. Sa kvalitetnim PVC prozorima i staklima ovi gubitci mogu da se znatno smanje što utiče i na potrošnju električne energije. Prozori sa višekomornim profilima znatno će smanjiti rasipanje toplote.
Sa odgovarajućim staklima može se sprečiti UV zračenje a kvalitetni mehanizmi i profili dodatna su prednost ove vrste stolarije. Oni su potpuno vodonepropustljivi i stvaraju najbolju zvučnu izolaciju. 

Ugradnja PVC prozora:

Kupovina kvalitetnog PVC prozora je veoma važna ali ne i jedina stvar na koju treba obratiti pažnju. Kvalitet prozora u ovom slučaju u mnogome zavisi od načina ugradnje. Funkcionalnost i dugotrajnost prozora zavisiće od toga da li je ugradnja obavljena pravilno i da li su sve norme prilikom ovog postupka ispunjene. Za to je potrebno koriščenje visokokvalitetnih šrafova, ankera i zaptivnog materijala od čega zavisi što viši stepen zvučne, hidro i termo izolacije.Vise informacija na sajtu http://www.pvcstolarijacene.com/

Sistem otvaranja prozora:

Možete odabrati različite sisteme otvaranja a najčešće je okretanje krila oko svoje ose drugačije nazvan okretno nagibni sistem. Kod terasa su uglavnom harmoklizni sistemi sa raznim kombinacijama.
Da bi se postorija što bolje i lakše provetravala najbolje je odabrati pokretno nagibni sistem, i u tom slučaju se prozori mogu otvarati na kip. Dihtovanje je identično klasičnim sistemima.

Postavljanje venecijanera na prozore:

Kada želite da postavite venecijanere najvažnije je da se uzmu precizne mere prozora i stakala. Montiranje venecijanera je jednostavan posao koji se vrlo brzo može završiti. Kada majstor uzme mere a Vi odaberete boju venecijanera potrebno je par dana da se posao završi. Ukoliko imate jednokrilne prozore preporuka je svakako da se venecijaneri postave sa unutrašnje strane direktno na staklo. U tom slučaju prozor se nesmetano može otvarati. Ukoliko vemenom dođe do oštećenja lamelica na venecijanerima nikako se ne isplati njihova zamena već je mnogo isplativije da se zameni ceo venecijaner. Lamelice koje lako mogu da se oštete su one koje nisu sa unutrašnje strane lajsni.

Čišćenje venecijanera:

Ovaj postupak podrazumeva uglavnom uklanjanje prašine i to je najlakše raditi raznim pajalicama. Ukoliko je reč  venecijanerima u kuhinji gde se konstantno kuva i gde ima dosta isparenja oni će vremenom postati veoma prljavi i masni. Da bi ste ih što bolje očistili, i skinuli svu prljavštinu i masnoću najbolje je da upotrebite tečnost za sudove. Korišćenje jakih abrazivnih sredstava nije preporučljivo kako ne bi trajno oštetili venecijanere. Najbolje rešenje je da se venecijaneri skinu sa prozora, dobro operu i očiste i zatim vrate na mesto.

No comments:

Post a Comment