Friday

Dečija Interesovanja


Deca na razne načine obogaćuju živote roditelja, između ostalog sva interesovanja deteta prelazi i na njih same gde sami roditelji postaju zainteresovani za pojedine oblasti na koje ranije uopšte nisu obraćali pažnju. Dok su mali dovoljno je da im sobu ispunite što većim brojem igrackama za decu i oni su potpuno zadovoljni i srećni. Kako postaju stariji javjaju se razna druga interesovanja i deca se opredeljuju za razne vrste umetnosti ili sporta što je svakako važno za njihovo odrastanje.



Dete i sport:

Često se može desiti da interesovanje Vašeg deteta za određenu nauku, sport ili umetnost nema apsolutno nikakvu dodirnu tačku sa Vama što opet treba razumeti. Kada je u pitanju interesovanje za neki vid bavljenja sportom tu se naročito mogu uočiti velike razlike između Vas i deteta. Ne treba da Vas začudi ukoliko niste nikada pratili određeni sport a upravo ste počeli da se interesujete za njega i polako da ga volite jer Vam je dete talentovano upravo u ovoj oblasti. Ukoliko dete i nije previse talentovano za neki sport to ne znači da ne treba da se bavi njime. Važno je da se dete pronalazi u njemu i da ga to okupira. Vrlo brzo ćete uz njih i posmatrajući sport na televiziji naučiti sva pravila i moći ćete da učestvujete sa njima u razgovoru.
Dosta puta se dešava da deca zavole neke stvari koje u Vama nisu nikada budile apsolutno nikakvo interesovanje. Takav slučaj može biti i sa sportom a naročito sa umetnošću. 

Dete i muzika:

Niste preterani ljubitelji muzike, a upravo Vaše dete polako pokazuje muzičko interesovanje i nadarenost. Marljive vežbe sviranja nekog instrumenta ili pevušenja može vrlo lako zainteresovati i Vas, pa se savetuje da ako ništa drugo, date mu podršku i ohrabrite ga u svemu tome.

Ostala interesovanja:

Primeri su mnogobrojni.Interesovanja za igrackama mozete pogledati na ovom Youtube kanalu. Sa novom energijom i novim svetovima deca će potpuno promeniti Vaš život i olakšati sve one naporne i iscrpljujuće svakodnevne obaveze. Važna je podrška i razumevanje koje im treba pružiti u svakom trenutku. I pored toga što je reč o mladim bićima za koje ste mislili da ćete ih Vi uvek i kroz sve voditi u životu, dete i Vas može štošta naučiti. Roditelji uz decu mogu ponovo razotkriti mnoge stvari o životu koje su bile potisnute napornim radom i trudom za što bolji i kvalitetniji život. Vrlo često uz decu shvatite koliko Vam je malo dovoljno da budete srećni i zadovoljni. Dečiji osmeh je nešto najlepše što Vam oni mogu pružiti da bi se tako osećali.

No comments:

Post a Comment