Sunday

Uređenje Potkrovlja - Kako Urediti Svoje Potkrovlje


U delovima kuća i stanova koji su pod krovom mogu se napraviti prijatna mesta za boravak. Mnogima je ovo mesto romantičan i ušuškan kutak dok ga neki ne vole i smatraju da se u kosom krovu nalaze isključivo skučeni, neudobni prostori bez dovoljno svetlosti i na udaru vetrova.

Ukoliko govorimo o negativnim osobinama koje jedno potkrovlje može imati a tiču se osvetljenja na jednostavan način se sve to može rešiti ukoliko se postave kvalitetni krovni prozori koji odlično dihtuju. Prostor se može ulepšati uz gipsane pregrade, ugradne svetiljke i nameštaj po meri.



Svako potkrovlje i svaki njegov ugao treba na pravi način urediti i iskoristiti kako bi se postigao najbolji raspored i uklopili svi elementi. Kosine u mnogome određuju način korišćenja prostora. 

Prostor ispod greda treba iskoristiti za razne garderobere, cipelarnike i police a mogu i da se popune bračnim krevetom, sofama, trpezarijskim ili radnim stolovima, kuhinjskim elementima i sl. Pored dnevne i spavaće sobe sve ostale prostorije od kupatila i kuhinje i sve kosine u njima treba takođe iskoristiti na što bolji način. Sa dobro rešenim prostorom kompletno potkrovlje će biti rasterećeno. 



Idealan potez može se izvesti ukoliko se odlučite za opremanje prostora nameštajem po meri.
Pri uređenju svakog potkrovlja odabirom prave boje i ofarbanim gredama koje mogu biti i u dekorativnom svojstvu može se stvoriti jedinstven prostor. 

Kosine uglavnom treba iskoristiti da bi se pod njima postavio krevet i tanki paneli u vidi pregrade čime dolazi do stvaranja odličnog kutka za miran i udoban san. Kada se paneli otvore dobija se potrebno osvetljenje i svež vazduh a kada se zatvore ovaj prostor nije vidljiv čak ni gostima koji u vaš dom dolaze.



Predlozi za uređenje potkrovlja:

U slučaju da se ne snalazite baš najbolje prilikom uređenja i opremanja ovakvih prostora najbolje je da se obratite nekome ko je u toj oblasti stručan. Sa unapred preciziranim planom sve je mnogo lakše obaviti i veoma jednostavno doći do željenog cilja. Životni prostor je najvažniji i u njemu treba da vlada prijatna atmosfera kako bi se i Vi sami u njemu osećali sigurno i zadovoljno.



Položaj svakog elementa ima direktan uticaj na funkcionalnost i izgled svake prostorije. Opremanje kuhinje je najlakše ukoliko se svaki element izradi po meri, jer se jedino tako može pravilno iskoristiti dati prostor bez gubljenja i jednog santimetra. Prostor neophodan za odlaganje garderobe i ostalih stvari takođe treba da ima svoje adekvatno mesto. Ugradnim plakarima se to vrlo lako može postići naročito kada je svaka polica, fioka pa i najsitniji detalj tačno na svom mestu.

No comments:

Post a Comment