Monday

Kupovinom Prozora I Stolarije Do Velike Uštede


Korisni saveti kada je reč o kompletnoj stolariji za Vaš dom:

Kako se ne bi suočavali sa gomilom problema koji mogu nastati usled pogrešnog odabira ili lošeg kvaliteta, Vašem domu podarite odgovarajuće PVC prozore.

Prvo i najvažnije nakon odabira je obezbediti kvalitetnu ugradnju prozora kao glavnog toplotnog izolatora.

Uz odgovarajuću kvalitetnu stolariju i pravilnu ugradnju mnogi troškovi biće smanjeni.

Ukoliko se ipak odlučite za drvenu stolariju i pored činjenice da ona zahteva konstantno ulaganje što se tiče održavanja, u tom slučaju barem odaberite masivnu vrstu drveta i izbegnite lamelirane elemente drvene stolarije koja ima svoju široku ponudu.

U odnosu na drvenu stolariju PVC prozori i vrata su u velikoj prednosti kada je reč o toplotnoj izolaciji.



Pri samoj kupovini kompletne stolarije za Vaš poslovni prostor ili dom potrebno je imati bar neko znanje o materijalima da bi ste izbegli moguće greške.

Osnovne karakteristike PVC profila:

PVC profili su pre svega veoma fleksibilni a s obzirom da njihova proizvodnja podrazumeva različite oblike i veličine mogu se dobiti razni oblici prozora od pravougaonih, trouglastih, ovalnih, okruglih i sl. Oblici su naročito važni kod renoviranja starih zgrada kada se ne sme menjati izgled fasade već se prozori moraju maksimalno uklopiti u postojeće otvore. Uz veći broj komora ( 5 i 6 ), ukoliko PVC profili imaju kvalitetna niskoemisiona stakla , kvalitetne zaptivke i okove možete biti potpuno sigurni da ste na taj način obezbedili najkvalitetniju i najbolju toplotnu i zvučnu izolaciju. Ukoliko na sve to dodate roletne, žaluzine i kapke svakako da će se pozitivne karakteristike samo povećati a znatno veća može biti i bezbednost Vašeg doma od provalnika. Ukoliko je potrebno povećati kvalitet zvučne izolacije naročito kod područja gde je prisutna velika buka najbolje rešenje je trostruko staklo koje može biti različitih debljina. U odnosu na staru gradnju i prozore koji jako slabo dihtuju, kod modernih PVC prozora na prvom mestu se ističe izuzetna izolacija. Stare prozore pratila je negativna osobina u vidu rasipanja energije dok nova generacija prozora najviše doprinosa ima upravo u toplotnoj i zvučnoj izolaciji. Uz postignutu odgovarajuću izolaciju automatski ćete smanjiti troškove grejanja i doprineti uštedi energije, smanjenju zagađenosti vazduha kao i očuvanju prirode. I pored savršenog dihtovanja PVC prozora i najboljih termostakala može se stvoriti kondenzacija naročito kod velike količine vlažnog vazduha koje može proizvesti kuvanje, kupanje, sušenje veša i sl. Da bi se eliminisale velike količine vlage u vazduhu potrebno je redovno provetravati prostorije u Vašem domu.

No comments:

Post a Comment